Svijet

Zakazana hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN: Ozbiljna prijetnja za mir u svijetu

Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija održaće danas hitnu sednicu povodom iranskog napada na Izrael, saopštila je stalna misija Malte pri UN, koja ovog mjeseca predsjedava Savjetom bezbednosti.

Sjednica će početi u 16 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 22 po srenjeevropskom. Prethodno je stalni predstavnik Izraela pri UN Gilad Erdan zatražio organizovanje hitne sjednice Savjeta bezbjednosti zbog napada Irana na Izrael, prenosi TASS.

On je naveo da iranski napad predstavlja ozbiljnu prijetnju po mir i bezbijednost u svijetu, dodavši da očekuje da će Savjet bezbjednosti “svim sredstvima djelovati protiv Irana”.

Iran je sinoć lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu, u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji. Iran je lansirao i jednu seriju balističkih raketa u pravcu Izraela, javili su iranski mediji, prenosi Tanjug.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button