Politika

Izetbegović predviđa sudbinu lidera SNSD

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, posjetio je danas Ahmiće gdje se obilježava 31 godina od stradanja Bošnjaka u jednom od najmonstruoznijih zločina u proteklom ratu koje je počinilo Hrvatsko vijeće obrane (HVO).

Izetbegović je rekao da ima nade za pomirenje kroz jaku BiH, iako zlikovci, kako je rekao, pokušavaju na sve načine da to spriječe.

– Zlikovci su glasni, ali ima puno više onih dobrih ljudi. Mi treba da se sjećamo, podsjećamo i gradimo BiH kao dio EU i NATO saveza – rekao je Izetbegović, prenosi N1.

O izjavama iz Srbije, prije svega predsjednika Aleksandra Vučića povodom najavljene Rezolucije UN o Srebrenici Izetbegović je naveo da “ima za srpske lidere poruku da su stavili na vrat svom narodu zločine koje su počinili pojedinci”.

– Bilo je puno tih pojedinaca kroz čitavu strukturu vojnu, policijsku, obavještajnu, ali ipak su to pojedinci. U Srebrenici se desilo šta se desilo i to treba prihvatiti. Rezolucija će uvjerljivo proći – rekao je Izetbegović.

Na pitanje da li će nakon što se izglasa rezolucija Milorad Dodik učiniti ono što najavljuje, Izetbegović je odgovorio:

– Sve su to koraci u stabilizaciji BiH koji naravno provociraju drugu stranu, jer vide da ne ide onako kako su planirali. BiH će biti dio EU, NATO saveza. Neće uspjeti oni koji ne žele dobro u BiH – rekao je Izetbegović.

Na pitanje gdje će završiti Dodik, odgovario je: “Mislim da će završiti negdje u Srbiji ili Rusiji.”

 

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button