Politika

Kojić: Srpska daje pravne argumente; Tumačenje stranaca nigdje nije definisano

Republika Srpska daje pravne argumente u svom djelovanju, dok tumačenje stranaca nigdje nije definisano, rekao je pravnik i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

Dva dana nakon što je Kristijan Šmit nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH, Narodna skupština Republike Srpske odgovorila je usvajanjem Nacrta Izbornog zakona Srpske.

  • Neke strane ambasade i OHR govore kako je ovo antidejtonsko djelovanje, a treba samo da vide šta piše u Ustavu. Postaje degutantno raspravljanje sa istim, jer mi imamo pravne argumente na svojoj strani, a oni neke odluke zasnovane u njihovim glavama – istakao je Kojić.

Uvođenje sankcija samo je jedno u nizu kršenja osnovnih ljudskih prava.

  • Prijeti se sankcijama i zatvaranjem računa, pokušavaju da strahom krše osnovna ljudska prava. Ako se pokrene pitanje tužbe, ove sve odluke će biti poništene – dodao je Kojić.

Prema njegovim riječima nelegetimni i nelegalni nameću zakone, misleći da su sila.

  • Mi nismo glup narod, niti smo kratkog pamćenja. Smatram da je ovo bila istorijska sjednica NSRS. Nećemo dozvoliti da nam se dešavaju neke istorijske greške – poručio je Kojić.

Kojić se dotakao i bezbjednosti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

  • Predsjednik Srpske na osnovu informacija jeste ugrožen. Јako je teško meni da kažem da li Dodik treba da ide na ročišta u Sarajevu. Vidjeli smo da se više konferencije za novinare ne održavaju ispred Suda BiH, već u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, što jasno samo po sebi pokazuje da je ugrožena bezbjednost predsjednika Srpske – zaključio je Kojić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button