Romanijska regija

Vjekoslav Maksimovic – novoizabrani predsjednik Ujedinjene Srpske Han Pijesak

U Han Pijesku je danas održana izborna skupština Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Han Pijesak, na kojoj je za predsjednika odbora jednoglasno izabran gospodin Vjekoslav Maksimović. Izbornoj skupštini je prethodio sastanak Regionalnog odbora Ujedinjene Srpske Izborne jedinice osam, na kojoj se pored aktuelne političke situacije raspravljalo i o pripremama i aktivnostima za predstojeće lokalne izbore. Na oba događaja prisustvovao je i predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić

Vjekoslav Maksimović rekao je da je čast i zadovoljstvo biti izabran za predsjednika Opštinskog odbora.

“Što se tiče opštine Han Pijesak, prioritet je ka oi uvijek, rad na poboljšanju statusa porodca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. Na žalost, nakon 30 godina, još uvijek imamo djecu porodca ppoginulih boraca koji su nezaposleni” – poručuje Maksimović.

On dodaje da pored društveno odgovorne politike, opština Han Pijesak treba da se okrene razvoju turizma.

“Vlada Republike Srpske proglasila opštinu Han Pijesak kao Vazdušnu banju, što su nam daje dodatnu motivaciju da radimo na razvoju turizma. Opština Han Pijesak je krenula i u projekat rekostrukcije vile Aleksandara Karadžorđevića, koja će biti jedan od najvećih pokretača turizma u ovoj opštini” smatra Maksimović.

O planovima za predstojeće lokalne izbore Maksimović poručuje da će štititi stavove Ujedinjene Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske dr Nenad Stevandić čestitao je Maksimoviću i pružio podršku njegovom radu. Konstatovao je da je stanje u stranci odlično.

“Stranka je jedinstvena po svim pitanjima. Naši odbori će dobiti tu slobodu da sami prave koalicije, liste i predlože kandidate. Za sada znamo da imamo oko 8-9 sigurnih kandidata za načalnike” – poručuje Stevandić.

On dodaje da će se poštovati stavovi Opštinskih odbora, koje imaju pravo donošenja mnogo liberalnijih odluka, za razliku od opštih izbora.

“Mi očekujemo dobar izborni rezultat. Centralna politika koju vodimo na koalicionom nivou nema pukotina. Ona se odvija čvrsto, odolievamo svim napadima i ne popuštamo ni za milimetar što se tiče interesa Republike Srpske. Ujednjena Srpska je, kao organizovana partija čvrste ideologije i partijske organizacije, u svakoj opštini, jedan od nezaobilaznih faktora”- poručio je Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button