Romanijska regija

Da li je upitna većina u Istočnom Sarajevu?

Na 12. redovnoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo nije usvojen rebalans budžeta u iznosu od 15.325.165 KM. U odnosu na Nacrt, rebalans je povećan za 290.000 KM.

Da neglasanje predatavnika SPS-a dovodi u pitanje postojeću većinu i stvara neku novu, smatra Marko Kubatlija, odbornik DNS-a.

S druge strane, u vladajućoj koaliciji smatraju da se ovde radi o predizbornim trikovima; “Mislim da većina postoji i da su ovo predizborne fore i predizborni marketing pojedinaca, istina je da nije izglasan rebalans budžeta i da su prevladali lični interesi pojedinaca i da su tu nastale male nesuglasice između gradonačelnika Ljubiše Čosića i odbornika koji nisu glasali za dobrobit građana Istočnog Sarajeva,jer ovo je trebao biti najveći budž1qaqet u istoriji grada” istakao je Zoran Trapara, potpredsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Odbornici gradske skupštine usvojili su odluku i izvještaj o izvršenju budžeta grada Istočno Sarajevo za prvih šest mjeseci 2022. godine, Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za izbor i imenovanje Skupštine grada, Odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o uspostavljanju saradnje između Grada Niša i Grada Istočno Sarajevo, kao i Odluku o imenovanju Komisije za sprovođenje Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button