Svijet

Vučić u Bahreinu sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastaće se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.


Vučića će, najpre, ispred palate “Gvadaibija”, uz intoniranje dve himne i postrojenu gardu, dočekati kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa i princ prestolonaslednik i premijer Salman bin Hamad al Kalifa.

Nakon toga, srpska delegacija će imati sastanak sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom.

Sastanku sa delegacijom Srbije će prisustvovati i šeik Abdula Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Nasir Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, šeik Kalid Bin Hamad Bin Isa Al Kalifa, Šeik Kalid Bin Ahmed Al Kalifa, ministar dvora.

Takođe, sastanku će prisustvovati i Abdulatif Bin Rašid Alzijani, ministar spoljnih poslova, šeik Salman Bin Kalifa Bin Salman Al Kalifa, ministar finansija i nacionalne privrede, Esam Abdula Kalaf, ministar gradevinarstva, opštinskih poslova i prostornog planiranja.

Posle podne, predsednik Srbije će se sastati sa predstavnicima Odbora za privredni razvoj Bahreina i Državnim investicionim fondom.

Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Na aerodromu dočekan je uz počasnu gardu bahreinske vojske, a dobrodošlicu mu je poželeo ministar spoljnih poslova Bahreina Abdulatif bin Rašid Alzijani i guverner Salman bin Isa bin Hindi al Manai-Muharak.

Po dolasku u hotel predsedniku je, u ime kralja dobrodošlicu poželeo princ, kao i deca u nošnjama karakterističnim za tu bliskoistočnu državu.

Vučić je istakao da se raduje uspostavljanju bliske saradnje između Srbije i Bahreina i da su mu domaćini priredili veličanstven doček.

  • Radujem se susretu sa NJegovim velićanstvom kraljem Hamadom i uspostavljanju bliske saradnje izmedu Srbije i Bahreina – poručio je predsednik na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

On je dodao da je obaveza Srbije da gradi prijateljstva širom sveta i stvara najbolje odnose sa drugim narodima i zemljama i da je to jedina politika u potpunom interesu građana Srbije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button