Region

Vučić šalje specijalnog izaslanika kod predsjednika Skupštine UN; Borićemo se do posljednjeg trenutka

Šanse su nam minimalne, ali ćemo se protiv rezolucije o Srebrenici boriti do posljednjeg trenutka, rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

– U ponedeljak ću poslati specijalnog izaslanika sa pismom i tražiti da razmotre kršenje svih procedura, jer je obaveza Savjeta bezbjednosti da se bavi pitanjem BiH u skladu sa Poveljom UN. Glavni sponzori svega su NATO zemlje, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Turska – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije se pita zašto baš u ovom trenutku se donosi rezolucija.

 

– Јel obilježavate 29 godina? Oni znaju da će imati manje vlada koje će to podržati u budućnosti i zato im se žuri – istakao je Vučić.

Vučić je naglasio da rezolucija o genocidu nije optužila Nijemce za zločine u Kragujevcu, Kraljevu već samo za zločine nad Јevrejima.

– Šta je smisao svega? Da srpski narod proglase genocidnim – tvrdi Vučić.

Vučić zamolio rukovodstvo Republike Srpske da svaki dan razmatra mogućnosti i da se radi svakodnevno.

– Komentar njemačke ambasadorke juče je sramotan. Na komentar Mađarske rekli su “pa za Srbiju nikad nije vrijeme”, e pa neka za vas jeste. Valjda su mislili da će svi da se tresu od straha. Kako ljudi ne poznaju srpski narod. Tog dana kada tu rezoluciju budete usvajali vidjećete koliko smo ponosni. Tih dana pozvaćemo sve Srbe svuda gdje god da žive, na svakom mjestu istaći ćemo naša nacionalan obilježja, dan nakon što nas proglase za genocidan narod, e dan kasnije ćemo da istaknemo našu najljepšu trobojku i da pokažemo da srpski narod nikada neće moći da sruše – rekao je Vučić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button