Ekonomija

Višković: U Srpskoj u toku realizacija investicija od 11 milijardi KM

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se u Srpskoj realizuju investicije vrijedne 11 milijardi KM, što je dokaz da je Republika Srpska finansijski stabilna i pored velikih političkih i ekonomskih pritisaka.

Višković je rekao da je Republika Srpska u najsnažnijem investicionom ciklusu od kada postoji i da je sve više komanija iz EU koje grade svoje pogone u Srpskoj.

On je istakao da Srpska trenutno ima najveći broj zaposlenih u svojoj istoriji i javni dug na nižem nivou ikad, a da sve obaveze prema budžetskim korisnicima ispaćuje na vrijeme.

Višković je dodao da će u aprilu biti isplaćene dvije penzije, te podsjetio da su od njegovog dolaska na čelo Vlade Republike Srpske penzije porasle za 60 odsto.

On je naglasio da su u istom periodu rasle i plate za čak 100 odsto, ta da su i plate i penzije realno rasle više od i inflacije.

Višković je rekao za Radio-televiziju Gradiška da je prosječna plata u Republici Srpskoj veća u odnosu na Federaciju BiH, gdje su prisječne cijene više nego u Srpskoj.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button