Region

Vučić iz Pariza poručio: Razgovor od tri sata; Tema: Kosovo i Metohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Francuskoj u dvodnevoj poseti i tom prilikom osvrnuo se na razgovor sa predsednikom te države Emanuelom Makronom.

Kako je rekao, više od tri sata razgovora sa predsednikom Francuske.

“Sinoć je bio razgovor sa predsednikom Makronom, imali smo večeru, a onda smo ostali sami do 23.15. Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, jer smo mogli da razgovaramo o svim vidovima sardnje i postigli neke konkretne dogovore”, rekao je Vučić.

Istakao je da su imali razgovore više od dva sata samo o Kosovu i Metohiji, ali, pored toga, razgovarali su i o Srebrenici i Ukrajini.

“Imali smo razgovre o KiM, to vam je jasno. Mislim da predsednik Makron razume. Kad govorite istinu to vam je najbolja zaštita, što govorite i pred narodom i pred strancima”, rekao je on.

Vučić je rekao da to što je sinoć uradio malo ko bi uradio, ne zbog neke hrabrosti već zato što je politički veteran koji razmišlja o zemlji koju vodi a ne o sebi.

“Promenio sam šest garnitura u Prištini i znam ko je šta rekao. Prisustvovao sam svakom sastanku, znam ko mi je koliko puta nešto rekao. Znam i koliko sam puta za šta insistirao”.

Kako je rekao, Makron je bio fer i priznao da sam neke stvari govorio na raznim mestima.

Istakao je da smatra da su uspeli da objasne poziciju Srbije.

“Moj posao je da se borim za našu zemlju, osećam se ponosno koje u ime Srbije primam počasti koje su našoj zemlji namenjene”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da moramo da rešimo više ključnih pitanja, i dodao je da, kada vodite zemlju morate da sagledavate celinu problema.

Makron stiže u Srbiju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je posetu predsednika Francuske Srbiji.

“Očekujem skoru posetu predsednika Makrona Srbiji, u narednih nekoliko meseci”, rekao je.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button