Svijet

Ukrajinci u panici

Rusija je uništila Tripoljsku termoelektranu, jednu od najmoćnijih u Kijevskoj oblasti, najnovijom krstarećom raketom “H-69” koja nije hipersonična, ali je gora i od “Kinžala”, tvrde ukrajinski izvori.

Stručnjaci ukrajinskog izdanja “Defens ekspresa” navode da ovu raketu nose taktički avioni poput “Su-34” i “Su-35”, a njihov let se praktično ne prati.

Uzbuna se oglašava za vazdušni napad kada poleti “MiG-31K” – nosač “Kinžala” ili dalekometnih strateških raketa, ali niko ne reaguje na polijetanje “Su-34” i “Su-35”, kao ni na lansiranje rakete “H-69”.

Raketa “H-69” predstavlja dalji razvoj rakete “H-59”, njen domet je 400 kilometara, što je čini idealnom za uništavanje meta na gotovo cjelokupnoj teritoriji Ukrajine.

Praktično odsustvo protivvazdušne odbrane Ukrajine i ultra nizak leta od 20 metara čine je gotovo neranjivim. Istovremeno, nosi bojevu glavu od 310 kilograma.

Prema pisanju ukrajinskog izdanja lista “Defens ekspres”, udar “H-69” na Tripoljsku termoelektranu otvara nove mogućnosti za Oružane snage Rusije.

 

 

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button