Politika

Stevandić: Srpska prva po svim domaćim i međunarodnim uzusima

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da se Republika Srpske nalazi ključnom vremenu kada ne može napraviti korak nazad zato što je u pravu po svim domaćim i međunarodnim uzusima i kada je riječ o odnosu o spornoj prema rezoluciji o Srebrenici, kao i izbornom zakonu Srpske.

“Apsolutno smo u pravu po svim domaćim i međunarodnim uzusima – i po Ustavu BiH, Dejtonskom sporazumu, i po Ustavu Republike Srpske, kako po pitanju odnosa prema rezoluciji tako i prema izbornom zakonu koji je utemeljen na našem Ustavu”, istakao je Stevandić.

Stevnadić je napomenuo da bi na posebnoj sjednici parlamenta u četvrtak, 18. aprila, trebalo da se nađe izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, za čije usvajanje očekuje podršku.

“Smatramo da na vrijeme trebamo uz ovaj izvještaj poslati zaključak da Zlatko Lagumdžija /ambasador BiH u UN/ nema nijednu odluku nijednog organa u BiH za ovu rezoluciju koji gura u Generalnoj skupštini UN”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

On je rekao da će druge tačke predstojeće sjednice parlamenta Srpske biti u vezi izbornog zakona, referenduma, imuniteta i propisa o objavljivanju akata u Republici Srpskoj.

Stevandić, koji je predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da očekuje da će veliki miting, zakazan za četvrtak, 18. aprila, u 18.00 časova biti najveći skup u istoriji Republike Srpske jer je direktno proporcionalan sa iskazivanjem volje srpskog naroda da živi slobodno i u svojoj državi.

On je rekao da su međusobni odnosi u vladajućoj koaliciji uvijek dobri, a da trenutno ključno vrijeme čini članove koalicije odgovornim da za svaki potez koji budu donosili imaju pravnu podlogu i da ga donose u skladu sa ustavom.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button