Politika

Sijarto poručio da bez stabilne Srpske nema stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto rekao je da je politička strategija Mađarske da vodi odgovornu dobrosusjedsku politiku koja podrazumijeva da bez brzog razvoja i stabilne Republike Srpske cjelokupni region Zapadnog Balkana ne može biti stabilan niti se može razvijati.

Zbog toga smatramo da je podrška Republici Srpskoj u najboljem interesu Evropske unije rekao je Sijarto.

Dodao je da je nedvosmislena podrška Mađarske Srpskoj.

Sijarto je naglasio da bi politički pristup članica EU prema zemljama Zapadnog Balkana trebalo da počiva na uvažavanju i poštovanju, a ne na kritici, pritiscima i prijetnjama liderima i državama.

Sijarto je rekao da je Republika Srpska veoma pouzdan partner sa kojim poslovanje ima smisla i sa kojim nema iznenađenja u saradnji, piše RTRS.

On je istakao da su mađarska preduzeća, koja će sutra učestvovati na Ekonomskom forumu u Banjaluci, zaintresovana za ulazak na tržište Republike Srpske koje ima veoma dobre uslove za investiranje i poslovanje.

– Dvije vlade imaju dobre odnose, nema otvorenih pitanja između Mađarske i Srpske i to je veoma važno za ulazak ovih preduzeća na tržište Srpske – naglasio je Sijarto.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button