PolitikaVijesti

SDS Doboj: Da policija zaštiti biračka mjesta

– Posmatrači su uočili više nerugularnosti tokom današnjeg glasanja u Doboju. Na biračkom mjestu 079 Glogovica desio se napad na posmatrača od strane više lica koja stoje ispred biračkog mjesta i koji ne dozvoljavaju slobodan ulaz na biračko mjesto glasačima –  tvrde u Izbornom štabu SDS-a Doboj. 

U saopštenju navode da policija nije obezbijedila biračko mjesto 079 Glogovica u skladu sa Izbornim zakonom pa pravila igre odlučuju nepoznata lica.

Iz Izbornog štaba SDS-a kažu da je slična situacija i na biračkom mjestu 050 Trbuk, gdje takođe policija nije obezbijedila biračko mjesto. Oni su pozvali policiju da obezbijedi biračko mjesto 079 Glogovica i biračko mjesto 050 Trbuk. 

– Apelujemo na obavezno prisustvo policije na svim biračkim mjestima a posebno u toku i nakon zatvaranja biračkih mjesta, što im je i zakonska obaveza -poručuju iz SDS-a. 

Posmatrači su uočili da se najveće neregularnosti dešavaju u ruralnim biračkim mjestima gdje je uočen veliki broj lica koja vrši asistenciju prilikom glasanja licima kojima očito nije potrebna pomoć prilikom glasanja

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button