Svijet

Putin otkrio: Poštedjeli smo ih zbog zime, sada kreću udari

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je juče, u četvrtak, da njegova zemlja nikada nije odbila da postigne mirno rešenje sukoba u Ukrajini, već je bila sklona tome.

Ruska agencija “Sputnjik” citirala je Putina tokom razgovora s beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom, kada je komentarisao situaciju u Ukrajini rekavši da Rusija nikada nije odustajala od mirnog rešavanja sukoba, već je bila sklona da to učini. Pritom je naglasio da se Moskva protivi nametanju planova za ukrajinsko rešenje koji nemaju veze sa realnošću.

Ruski predsednik Vladimir Putin je opisao ruske udare na ukrajinske energetske objekte kao demilitarizovane i da imaju direktan uticaj na vojno-industrijski kompleks u Ukrajini.

Putin je istakao da su izjave Zapada u vezi sa agresivnom politikom Rusije potpuna besmislica i da to čine da bi opravdali svoje izdatke na sukob u Ukrajini.

On je objasnio da se Rusija uzdržala od napada na ukrajinske energetske objekte tokom zime, ali da je sada prinuđena da odgovori na napade Kijeva koji su pogodili ruske energetske objekte.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button