Vijesti

Obilježen Dan policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obilježilo je danas Dan policije – 4. april.

Centralna svečanost održana je se u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je današnji dan praznik svih građana Srpske i dan zahvalnosti prema svim policajcima koji su dali svoje živote u proteklom ratu i u mirnodopsko vrijeme prilikom vršenja službene dužnosti.

Naglasio je, da oko 7.200 pripadnika MUP-a, od kojih 5.500 hiljada policajaca, svakodnevno doprinosi da Republika Srpska bude stabilno i mirno mjesto za život.

Predsjednik Milorad Dodik u obraćanju u Zalužanima je rekao da je ponosan što je dio generacije koja nije dala da se policija prenese na nivo BiH.

  • Ponosan sam i na materijalno jačanje policije. Školujemo patriote, koji su spremni da brane slobodu na ovim prostorima – naveo je Dodik.

U Banjaluci je služen parastos i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje nastradalim pripadnicima MUP-a Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je, da je Policija Republike Srpske stub njene državnosti, garancija opstanka i zaštite ustavnog poretka, života i imovine građana.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je, da je u posljednjih nekoliko godina gotovo 180 miliona maraka uloženo u MUP.

  • Policija Srpske je garant bezbjednosti, zato se ulaganja u opremu i jačanje MUP-a nastavljaju i u budućem periodu – rekao je Višković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske održalo je danas u Zalužanima kod Banjaluke pokaznu vježbu povodom Dana policije Srpske.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button