Vijesti

Mihajlovićeva iskreno: Ne razumije negativne reakcije iz BiH na prijateljski gest Srbije

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne razumije negativne reakcije jednog broja političara iz BiH na prijateljski gest Srbije – donaciju vakcina koje je u Sarajevu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Vjerujem da je Srbija djelima i primjerom pokazala put kojim treba da idemo, koji vodi u budućnost, a ne vraćanju u prošlost, te da su bolje od pojedinih političara to razumjeli građani koji žive u susjednim državama”, navela je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da je Srbija, obezbjeđujući vakcine protiv virusa korona za svoje građane i pomažući svojim susjedima da i oni počnu vakcinaciju, pokazala na djelu kako izgleda odgovorno ponašanje jedne države, saopšteno je iz Vlade Srbije.
“I onda kad se sve države zatvaraju u svoje okvire, i kad je pandemija virusa korona dodatno ogolila problem solidarnosti između država, Srbija je svojim primjerom pokazala da se može raditi i drugačije, da možemo biti solidarni i prema svojim susjedima”, navela je Mihajlovićeva.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Sarajevu, gdje je na međunarodni aerodrom dopremljeno 10.000 vakcina “Astra Zeneka” koje je Srbija donirala BiH za imunizaciju njenih građana.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button