Politika

Amidžić: U BiH se dovodi u pitanje opstanak srpskog naroda

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je danas da se, nažalost, u BiH jedan narod želi proglasiti genocidnim, te da se u takvoj zemlji dovodi u pitanje opstanak srpskog naroda i Republike Srpske.

“Na koji način neko vidi suživot u BiH ako pokreće inicijative kao što je ova u Generalnoj skupštini UN? Zašto neko želi da zajedno živi sa nekim koga smatra genocidnim?”, upitao je Amidžić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je pozvao građane na veliki miting “Srpska te zove” koji će biti održan u četvrtak, 18. aprila, na Trgu Krajine u Banjaluci, prenosi Srna.

 

Amidžić smatra da bi ovakav skup, da je BiH normalna zemlja, bio i u Sarajevu jer oni koji žele cjelovitu BiH treba da razumiju da se pokretanjem ovakvih procesa dovodi u pitanje njena cjelovitost.

On je ocijenio da je tužan odnos opozicije prema Republici Srpskoj i pitanjima od nacionalnog interesa, te da nisu spremni da se zauzmu za prave vrijednosti važne za opstanak i funkcionisanje Srpske.

“Oni su potvrdili da su najkorisniji asistenti OHR-a”, istakao je Amidžić.

Kada je riječ o stranačkim aktivnostima, Amidžić je naveo da je posjetio sve lokalne organizacije SNSD-a i da je ova stranka u svakoj lokalnoj zajednici veoma jaka i ulazi u trku za načelničke i gardonačelničke pozicije i što većeg broja odbornika lokalnih skupština, naglasivši da će SNSD ostvari istorijski rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

“U većini lokalnih zajednica gdje imamo gradonačelnike i načelnike ti ljudi će obnoviti mandate, a u onim gdje ih nemamo u oktobru ćemo ostvariti izbornu pobjedu”, poručio je Amidžić.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button