Politika

Dodik zamijenio posao, bavi se Srpskom umjesto BiH

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Milan Miličević smatra da je dužnost i obaveza srpskog člana Predsjedništva BiH da u svakom pogledu u zajedničkim organima štiti interese građana Republike Srpske, ali da se on ne bavi time, već se umjesto toga često bavi stvarima koje su u nadležnosti drugih institucija Republike Srpske.
„Imamo li mi iz Republike Srpske člana Predsjedništva BiH koji bi trebao da zastupa naše interese u Predsjedništvu? Zar taj čovjek ne treba sa ostalim članovima Predsjedništva da usaglašava iste mjere u oba entiteta?

Nečinjenjem po tom pitanju ne samo da se ugrožava zdravlje stanovnika potkopavanjem efikasnosti mjera koje se sprovode i po principu spojenih posuda kretanje zaraze se nastavlja, već se i nanosi ekonomska šteta građanima Republike Srpske čiji su poslovni subjekti zatvoreni, dok isti u Federaciju nisu i obrnuto.

Primjera radi,kada su mjere zatvaranja pooštrene u jednom entitetu dolazi do kretanja ljudi i novca ka drugom što dodatno pogoršava širenja zaraze“, rekao je Miličević.

On postavlja pitanje da li se član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske bavi ovim pitanjima u Sarajevu i zar nije vitalni nacionalni interes zaštita egzistencije svakog stanovnika Republike Srpske?

“On u isto vrijeme svojim činjenjem i nečinjenjem, te istupima u javnosti ozbiljno urušava institucije Republike Srpske“, zaključio je Miličević.

Prema njegovim riječima, pravi put za kontrolu pandemije izazvane korona virusom čini, kako se navodi, nekoliko osnovnih koraka a to su:

-masovna i planska vakcinacija za šta nemamo vakcine

-masovno testiranje za šta nemamo dovoljan broj testova

-stručno osmišljene mjere za sprečavanje širenja zaraze i kontrola njihovog sprovođenja.

Očigledno je da nemamo ništa od toga jer ovu zemlju vode nesposobni ljudi”, kaže se u pisanoj izjavi MIličevića.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button