Region

Dačić: Prisluškivanje Vučića državni udar

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je da prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uz pomoć ljudi iz državnog sistema predstavlja državni udar.

 “Nije samo reč o tome da su oni koji su radili u državnom sistemu, pa i MUP-u, zloupotrebili poverenje, već da su prekršili Ustav naše zemlje. Da neko može neovlašćeno da prisluškuje predsednika, koji je izraz državnog jedinstva, i da neko sebe proglasi da je viši od najvišeg sistema Ustavom predviđene vlasti, to je rušenje ustavnog poretka i državni udar”, rekao je Dačić u Skupštini Srbije.

Dačić je naveo da Skupština Srbije očekuje da se jasno utvrdi zašto je to rađeno, s kojim ciljem, ko je bio na vrhu sistema, kao i da se preduzmu sve mjere i pohapse svi koji su to radili, bilo da je riječ o tome da su prisluškivali ili davali logističku podršku mafiji.

“U tom smislu, i Vučić i MUP će imati punu podršku i ako treba, Narodna skupština je spremna da se o tome i raspravlja”, poručio je Dačić.

On je na kraju skupštinske rasprave, kojoj je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, rekao da Skupština podržava sve mjere u borbi protiv mafije.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button