Društvo

Apel ugostitelja nakon protesta: Ne skupljajte političke poene na našoj muci

Član Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostitelja i turizma “Horeka” Vladan Šurlan rekao je Srni da je cilj današnjeg protesta ugostiteljskih radnika bio da se pronađe zajedničko rješenje problema u kojem se ova djelatnost našla, te da se ovo udruženje ograđuje od bilo kakvih političkih konotacija.

“Želimo da ovaj problem posmatramo sa ekonomske, a ne sa političke strane i da ne dozvolimo bilo kojoj političkoj frakciji da koristi našu muku za prikupljanje političkih poena, jer mislim da to nije ni ljudski ni korektno”, rekao je Šurlan, komentarišući činjenicu da su na protestima ugostiteljskih radnika u Banjaluci pojavili pojedini pripadnici opozicije.

On je dodao da ugostiteljima, ali i drugim radnicima u djelatnostima čiji je rad zabranjen novim epidemiološkim mjerama, trenutno najmanje treba neko da neko prikuplja političke poene, te da na taj način padne u sjenu stvarni problem.

“A stvarni problem je što je veliki broj radnika nezbrinut, u neizvjesnoj je situaciji kada je riječ o egzistenciji i zbrinjavanju porodica. Nije nam cilj da pravimo probleme, nego da nađemo rješenje, do kojeg možemo doći jedino dijalogom”, rekao je Šurlan.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button