Politika

Za vlast postoje važnija pitanja od zatvaranja OHR-a!

Poslednja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bila je samo predstava za javnost o odlasku OHR-a, koju je organizovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

  • Opozicija je odbila da učestvuje u tome, jer je pitanje spašavanja života, vakcinacija protiv virusa korona od svega prioritetnije, smatraju opozicioni poslanici.

“Zatvaranje OHR, na čelu sa visokim predstavnikom, uvijek je bilo nacionalno pitanje broj jedan u Republici Srpskoj”, rekao je poslanik DNS-a u NSRS Duško Ivić, koji je kazao da ima osjećaj da je sjednica održana da ostane visoki predstavnik u BiH.

“Ni poslije 25 godina od rata, nismo shvatili ulogu visokog predstavnika, odnosno OHR-a”, ocijenio je poslanik PDP-a u NSRS Milan Švraka.

“Poslanici opozicije napustili su sjednicu jer nisu željeli učestvovati u predstavi koju je organizovao Dodik”, istakao je poslanik SDS-a u NSRS Davor Šešić.

Teška ekonomska situacija, pogoršana epidemiološka slika, odlazak stanovništva mnogo su jača pitanja o kojima Narodna skupština Republike Srpske treba da se bavi,smatraju učesnici emisije “Izazovi”.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button