Politika

Višković pozvao Ivanića i PDP da sami napišu izborni zakon

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da opozicija u Srpskoj ni do sada nije imala šta da traži na izborima, te da će zahvaljujući građanima biti opozicija još 100 godina.

Komentarišući poziv počasnog predsjednika PDP Mladena Ivanića strankama opozicije da ne učestvuju na lokalnim izborima ukoliko oni budu provedeni po Izbornom zakonu Republike Srpske, Višković je naglasio da je to žalosno od nekoga ko je bio predsjednik Vlade i srpski član Predsjedništva BiH.

-Ivanić i opozicija su uvijek gubitnici i ostaće gubitnici. Oni i po jednom i drugom zakonu džaba izlaze na izbore. Neka ne zamajavaju javnost da oni nemaju šta tražiti na izborima ako se usvoji zakon u Republici Srpskoj – rekao je Višković.

Višković je pozvao Ivanića i PDP da napišu svoj zakon, ističući da će ga skupštinska većina usvojiti, a da neće promijeniti ni slova ni zareza.

Premijer Srpske je ponovio da izmjene Izbornog zakona BiH koje je nametnuo Kristijan Šmit kao nelegalni i nepostojeći visoki predstavnik nosi veliku zamku na koju građani moraju biti upozoreni, a to je centralizacija i prenos nadležnosti.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button