Vijesti

Tuzlak uslovno osuđen na godinu zatvora jer je prijetio Gordani Tadić

Ranko Petrović iz Tuzle priznao je krivicu da je na internetu upućivao prijetnje glavnoj tužiteljki Tužilaštva BiH Gordani Tadić te je uslovno osuđen na godinu dana zatvora.

Iz Tužilaštva navode da je optuženi priznao da je tokom mjeseca marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljki Gordani Tadić, koja predstavlja i rukovodi Tužilaštvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljku, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja, uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje.

Za optuženog je predložena uslovna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi Petrović Ranko, rođen 1990. godine u Tuzli, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo – napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući računarsku opremu, prenio je Klix.ba.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button