Ekonomija

Tegeltija očekuje početak pregovora entiteta sa MMF-om

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da BiH treba aranžman sa MMF-om i da nije dobro što nije postignuta saglasnost o Pismu namjere.

“Očekujem da u narednih mjesec do dva započnu pregovori između entiteta dominantno i MMF-a. Tu će biti prisutan i Savjet ministara, da se sa malo više pažnje pristupi izradi tog aranžmana, jer uslovi u kojima ovaj aranžman treba da se postigne su sasvim drugačiji od svih drugih uslova u kojima su postignuti aranžmani između MMF-a i BiH”, rekao je Tegeltija za banjaluka.net.

On je naglasio da je zagovornik da BiH uvijek ima neku vrstu aranžmana sa MMF-om, sa ili bez finansijske podrške tom aranžmanu.

“Mnogo puta sam rekao da MMF jeste neko sa kim se mogu razmjenjivati iskustva, dobiti tehnička podrška i sve drugo što je sasvim sigurno u opisu rada MMF-a, ali isto tako, MMF kroz te aranžmane nudi finansijska sredstva koja su i sa stanovištva cijene tog kapitala i sa stanovišta ročnosti, jedan od najpovoljnijih izvora finansijskih sredstava, pogotovo za budžete entiteta”, kazao je Tegeltija.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button