Vijesti

Stevandić: Svi veliki sukobi, neredi i napetosti su počele radi kršenja rezolucije Međunarodnog sporazuma

Teroristički napad koji se dogodio u Moskvi povod je za pojačane bezbjednosne mjere, a na ulasku u metro nalaze se naoružani policajci, navela je novinarka iz Moskve Tatjana Stojanović u emisiji Drugi ugao.

Osjeća se da ljudi ne idu toliko u tržne centre i za vrijeme ovog vikenda prema zvaničnim podacima raznih tržnih centara u zemlji, 30 odsto manje posjetilaca je u Moskvi dok je u ostalim gradovima Rusije 15 odsto manje posjetilaca – navodi Stojanovićeva.

Kada je riječ o napadačima, Stojanovićeva kaže da stanovništvo vjeruje u verziju da je to teroristički akt koji je preuzela Islamska država iz nekih svojih razloga.

Da je Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napad, tvorevina anglo-američkih obavještajnih službi podsjetio je i poručio politički analitičar Aleksandar Pavić.

  • Јa mislim da je ovo urađeno u smjeru dalje eskalacije i da iza toga stoji američka globalistička duboka država. Imamo različite indicije, oni nemaju plan B. Viktorija Nuland je i ove godine prije nego što je dala ostavku, bila primorana da da ostavku i sama rekal da ne postoji plan B – navodi Pavić.

Ističe da je islamska država tvorevina zapadnih obavještajnih službi, preciznije angloameričkih službi.

  • Islamska država ne zastupa svjetski islam, ne zastupa ni islamske države. Ona je isključivo tvrevina angloameričkih interesa kojima jeste za cilj da siju razdor. Oni i dalje koriste taktiku “zavadi pa vladaj”. Imaju za cilj da naruše odnose Rusije i pravoslavnog svijeta i islamskog svijea da bi skrenuli pažnju sa sve većeg sukoba islamskog i zapadnog svijeta – naveo je Pavić.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske naveo je da je terorizam postao prikriveno sredstvo politike, te da su svi veliki sukobi, neredi i napetosti su počele radi kršenja rezolucije Međunarodnog sporazuma.

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka naveo je da koristi od terorističkkog napada sigurno Ukrajina i njeni saveznici. Najpoznatiji saveznici koji ovaj režim i Zelenskog drže u životu jesu SAD, Velika Britanija i Izrael.

  • Izrael je već početkom samog sukoba poslao 2.000 vojnih stručnjaka u Kije. Imaju duboke nesporazume sa Rusijom i oko Gaze, Sirije pa i Bliskog Istoka – kaže Ćeranić.

On dodaje da imaju razvijene obavještajne službe sa dobrom agenturom i kombinatorikom za teroristike napade.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button