Politika

Stevandić: Srpski narod baklju slobode drži veoma visoko i zato im i smetamo

Srpski narod drži baklju slobode veoma visoko i zato im i smetamo, i zato i jesu toliki pritisci na predsjednike Srbije i Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kaže Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, gostujući Јutarnjem programu RTRS.

Ljudi koji su projektovali mir u Dejtonu nisu ga projektovali da se ponovo sukobljavamo, već da živimo u miru u toleranciji. A ovo što je uradio Zlatko Lagundžija upravo je suprotno od toga. Naravno, opet uz pomoć tih istih zemalja – naglašava Stevandić.

Ističe da rukovodstvo Republike Srpske radi težak posao, ali da sve radi u interesu Srpske.

– Ovo što mi danas radimo jednog dana učiće se u istoriji, kako današnje rukovostvo Srpske brani naše postojanje. Svi znaju da je Kristijan Šmit nelegitiman, ali njih boli uvo za time – poručio je Stevandić.

 

Stevandić naglašava da je licemjerno pričati o Srebrenici dok u Gazi ginu toliki civili.

– U Gazi je poginulo 33.000 ljudi, od toga najveći broj djece i žena. Šta nam to kaže? Da li bijeli Bošnjaci, odnosno oni koji žive u Evropi vrijede više od onih iz Azije ili Afrike. Ovdje je riječ o kolonijalanom pristupu – rekao je Stevandić.

Stevandić naglašava da je Srebrenica zločin lokalnog karaktera, na teritoriji jedne opštine.

– Da li to možemo stavljati u istu ravan sa Ruandom, gdje je ubijeno 800.000 ljudi, ili danas u Gazi. Da li se ovom rezolucijom pere i Njemačka i da li njenih 50 miliona žrtava odlazi u zaborav.

Kada je u pitanju glasanje u Savjetu bezbjednosti, Stevandić kaže da je veliki broj zemalja rekao da neće podržati rezoluciju.

– Mi već sada znamo da preko 40 zemalja ne prihvata kliše Zapada u prekrajanju istorije. Kada znate da je jedna velika Rusija nedavno imala samo sedam glasova, onda morate da znate da je ovo već pobjeda srpskog naroda – rekao je Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button