Politika

Stevandić: Šmit pokušava da ustanovi legitimitet koji nema

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da predstavnici Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovaraju službeno, bratski i funkcionalno, a da Kristijan Šmit pokušava da ustanovi legitimitet koji nema.

Njegova pozicija i položaj prema gospodinu Vučiću i Srbiji dovoljno govori da je on sam sebe dezavuisao – rekao je Stevandić.

Stevandić je rekao da će pokušati da razgovara sa svim liderima političkih partija u Srpskoj o mogućnosti da Narodna skupština donese zaključak da nema provođenja izbora ili bilo čega drugog, ukoliko se bilo kojoj političkoj partiji ne dozvoljava funkcionisanje.

Stevandić je naveo da je to nešto što je vanstranački i vanideološki, te da je to stav prava i sloboda Republike Srpske.

  • Vladajuća koalicija, a nadam se i opoziocione partije, sa kojima ću sada da kontaktiram, smatraju da niko ne može da oduzme ni jednoj političkoj partiji, u ovom slučaju SDS-u, pravo da se legitimno finansira, jer za to nema ni jednoga razloga u BiH. Mogu da mu zabrane da se kandiduje u Americi, ali ne mogu da mu zabrane da se kandiduje u Republici Srpskoj i BiH – izjavio je Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button