Politika

Stevandić: Republika Srpska je subjekat koji će na razgovore zvati koga želi

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je Republika Srpska subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a njen narod je suveren i niko drugi mu neće određivati koga će zvati i o čemu će razgovarati.

Stevandić je ovim prokomentarisao objavu Ambasade SAD “da secesija ili razdruživanje“ Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego znači kraj Srpske“.

-Neko mora ozbiljno da se pozabavi sa vlastitim doprinosom širenju mržnje u BiH, nesloge, huškanjem na Srpsku i njene funkcionere, te otvaranjem privatnih ratova ambasadora sa funkcionerima Srpske – istakao je Stevandić.

On je naglasio da je to očigledno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je Srpska subjekt koji ima pravo da pozove na razgovore, a da je njen narod suveren, te da niko drugi neće određivati koga će zvati na razgovore i o čemu će razgovarati.

-Ako misle da to mogu da urade drugim narodima, to je njihova stvar – poručio je Stevandić.

On je dodao da Srpskoj neće određivati ni nivo političke nezavisnosti niti način komunikacije sa drugim entitetom i drugim narodima u Srpskoj, jer za to nemaju mandat.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button