Politika

Stanivuković dolazi na miting: Najavio podršku PDP-a izvještaju Međunarodne komisije za Srebrenicu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je sugrađane i građane Republike Srpske da dođu na veliki miting srpskog naroda u četvrtak, 18. aprila, da bi jedinstveno, bez političkih konotacija, poslali poruku da Srbi i Republika Srpska ljube slobodu i da je srpski narod stradalnički.

Stanivuković je istakao da će prisustvovati mitingu, a da je spreman i za dodatni angažman ukoliko bude pozvan od organizatora.

“Ovo je patriotska dužnost i vjerujem da među nama postoji dovoljno razumnih glava da se odazovemo i siguran sam da ovo niko neće politizovati i da ćemo svi moći da se izdignemo iznad politike”, rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci. On je naglasio da je velika borba rukovodstva Srbije i Srpske da rezolucija ne dobije podršku, te da je to tema o kojoj nema političke polemike.

“Mi smo stradalni narod, ljubimo slobodu, čuvamo našu vjekovnu teritoriju, ne želimo ništa tuđe i nema smisla da neko za nas kaže da smo genocidan narod, a u svim velikim ratovima smo ostali bez gotovo polovine stanovništva”, rekao je Stanivuković, koji je i potpredsjednik PDP-a.

On je dodao da će poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske podržati izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a koji je, kako navodi, istinit i kaže da se u Srebrenici nije desio genocid.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button