COVID-19

Šeranić: U pojedinim bolnicama imamo alarmantnu situaciju

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će predložiti Republičkom štabu za vanredne situacije da smanje programi rada bolnica, odnosno da se hitno zbrinu pacijenti koji zahtijevaju takvo zbrinjavanje.

Šeranić je, nakon sastanka sa direktorima bolnica u Srpskoj o organizaciji bolničkih kapaciteta za zbrinjavanje povećanog broja pacijenata oboljelih od kovida 19, rekao da Bolnica Gradiška ide u reorganizaciju rada, sličnu onoj iz novembra prošle godine, prenosi RTRS.

Naglasio je da je trenutno najteža situacija u Bolnici Gradiška, koja će sarađivati sa prijedorskom Bolnicom.

  • S obzirom da u pojedinim bolnicama imamo alarmantnu situaciju, morali smo da usaglasimo aktivnosti kako bismo mogli pacijente da premještamo iz jedne bolnice u drugu – rekao je on i dodao da je razgovarano o kapacitetima bolnica.

Šeranić je podsjetio da je broj hospitalizovanih lica, prema posljednjim podacima, dostigao 1.000, te da je epidemiološka situacija teška.

  • Kapaciteti koje imamo u narednim danima možda ne budu dovoljni i moraćemo da otvaramo nove. Banja Slatina je spremna – rekao je ministar.

Šeranić je rekao da je na današnjem sastanku konstatovano da ima dovoljno zaštitne opreme i lijekova.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Check Also
Close
Back to top button