Vijesti

Selaković nakon sastanka sa Cvijanovićevom: Uskoro infrastrukturni projekti kao rezultat saradnje

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da se sradnja Srbije sa Republikom Srpskom nastavlja i da će uskoro moći da budu predstavljena nova dostignuća koja se odnose na mnoge infrastrukturne projekte.

Selaković je novinarima istakao da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović bilo riječi o saradnji Srpske i Srbije sa dijasporom, ma gdje se nalazila.

On je ponovio da Srbija kao garnat i jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma poštuje BiH i njen teritorijalni integritet, ali da Srbija ima Sporazum o specijalnim parlelnim vezama sa Srpskom kako srpskim enetitetom u BiH i srpskim narodom čija je matična država.

Selaković kaže da srpski narod u Srpskoj i dijelovima Federacije BiH gaji posebne odnose sa Srbijom.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem razgovarala o jačanju saradnje koje je u prethodnom periodu bila odlična.

Nakon sastanka u Istočnom Sarajevu, Cvijanovićeva je izjavila novinarima da postoji strateška zainteresovanost za saradnju u oblasti infrastukture, energetike, zdravstva, školstva i sporta.

Kao projekat od strateškog interesa ona je navela nastavak izgradnje auto-puta od Doboja preko Bijeljine do Srbije i konačno puštanje u saobraćaj mosta “Bratoljub” kod Bratunca, kao i izgradnju aerodorma u Trebinju u koji Srbija namjerava da uloži 100 milona evra.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button