Region

Šef srbijanske diplomatije Nikola Selaković iduće sedmice dolazi u Sarajevo i Drvar

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković naredne sedmice stiže u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.ba. Tokom boravka u našoj zemlji šef srbijanske diplomatije obavit će brojne sastanke, a posjetit će i Drvar.

Planirano je da Selaković u srijedu avionom stigne u Sarajevo nakon čega ga očekuju sastanci sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković te sastanak delegacija ministarstava BiH i Srbije.

Tokom dana je planiran sastanak Selakovića i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije te sa generalnom sekretarkom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

Srbijanski ministar će posjetiti i Administrativni centar Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu gdje će razgovarati sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Nakon toga planiran je susret s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom te obilazak crkve i muzeja. Dan bi trebao okončati sastankom sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

Tokom drugog dana posjete glavnom gradu BiH, ministar Selaković bi trebao obaviti sastanak sa članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem nakon čega je planiran put za Banju Luku i Drvar.

Ova posjeta dolazi nakon nedavnog dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dopremio prvu donaciju vakcina za Federaciju BiH.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button