Politika

Ovako je Vukanović reagovao na kandidaturu Stanivukovića

Predsjednik stranke Branislav Borenović izlobirao je i uticao na mnoge članove Predsjedništva PDP da glasaju za Draška Stanivukovića, a protiv Igora Crnatka.

Tvrdi ovo lider liste “Za pravdu i red” i narodni poslanik Nebojša Vukanović komentarišući današnju odluku Predsjedništva PDP da imenuje Draška Stanivukovića za kandidata za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima.

Vukanović kađe da će “Borenović zbog toga morati da snosi posljedice”.

Ovim je, dodaje on, okončana borba dvije frakcije u PDP, “jedne koja je bila na opozicionom kursu koju je predvodio Crnadak i druge saradnje sa SNSD, koju su predvodili Stanivuković i Borenović”.

– PDP je definktivno nažalost skrenuo ulijevo i postaje privjesak Milorada Dodika i SNSD – tvrdi Vukanović.

On kaže kako mu je žao “Igora Crnatka i drugih časnih ljudi i iskrenih opozicionara u PDP koji su”, kako tvrdi, nažalost “ostali u manjini”.

– Na tajnom glasanju tri četvrtine članova Predsjedništva PDP glasali je za Draška, što je očekivano i što sam najavio jer Draško ima ogroman novac, koji je akumulirao kroz izdaju i političku korupciju u poslednje 4 godine provedene na čelu Banjaluke, i sa njim kupuje naklonost i obećava funkcionerima PDP podršku u kampanji – tvrdi Vukanović.

On dodaje da je u četvrtak u Banjaluci sastanak opozicije, na inicijativu lidera SDS Milana Miličevića.

Na sastanku, na kojem će se razgovarati o predstojećim lokalnim izborima, biće lideri SDS, PDP, Liste za pravdu i red i NF.

– Biće to prilika da se Borenoviću saopšte razlozi zašto ga ne smatramo više opozicionarom i zašto ne može računari na bilo kakvu saradnju i podršku –naveo je Vukanović.

On kaže da nema suštinske razlike između Draška Stanivukovića i Branislava Borenovića sa jedne, i Obrena Petrovića, Nenada Stevandića, Ognjena Tadića, Boroslava Bojića sa druge strane.

– Svi su marionete u rukama Milorada Dodika, rade što im on kaže i naredi, samo što čelnici PDP misle da su mnogo pametni i da narod ne vidi šta rade pa se nadaju da će ga prevesti žednog preko vode, ali im to neće poći za rukom. Podrškom Drašku, predsjednik PDP Branislav Borenović se vratio na fabrička podešavanja, u 2006. i 2007. godinu kada je bio ministar omladine, porodice i sporta u drugoj Vladi Milorada Dodika – istakao je Vukanović.

On kaže da je od 2010. do 2022. godine na svakim izborima bezuslovno podržavao kandidate PDP, prvo u više navrata Ivanića, potom Draška Stanivukovića i Jelenu Trivić, a da je zauzvrat dobio veliko ništa.

– Čak ni malo poštovanja i sada je vrijeme da se sve politički fakturiše i svako nosi posljedice. Prije 2 godine nisam želio da podijelim PDP na dvije strane, kada sam bio dobio ponudu Draška Stanivukovića i njegove grupe da budu na mojoj Listi, ali Borenović iz toga ništa nije naučio i izvukao pouke, a sada će se morati suočiti sa posljedicama – rekao je Vukanović.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button