Politika

Održan sastanak koalicije – potvrđeno jedinstvo

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak stranaka vladajuće koalicije na nivou Republike Srpske, gdje su koalicioni partneri podržali politiku koju sprovode Vlada i Narodna skupština Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će Narodna skupština na narednoj sjednici usvojiti izvještaj Nezavisne međunarodne komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995 godine, koju je formirala Vlada Srpske.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da je na sastanku razgovarano o važnim pitanjima vezanim za Republiku Srpsku i koalicione odnose, najavivši da će domaćin sljedećeg sastanka biti predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da ne postoji nijedna pukotina u odnosu koalicionih partnera u Srpskoj i da Republika Srpska bilježi sve više međunarodnih kontakata, objašnjavajući svoju poziciju.

  • Time mi objašnjavamo i pojačanu nervozu i poukšaj da nas prestraše i onesposobe sankcijama, pritiscima, prijetnjama, sudskim procesima i svim što rade – rekao je on.

Vladajuća koalicija je spremna za funkcionisanje sa velikim stepenom jedinstva i sigurno je da ćemo izbore pripremiti na najbolji mogući način kako bismo pokazali i dolazali, da ova kolaicija ima i perspektivu i snagu, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Demosa.

  • Pravo je vrijeme da se razgovara o svim problemima i danas smo usaglasili red koraka koji će se odvijati u narednim periodima – dodao je on.

Čvrsto stojimo u odbrani politike aktuelne vlasti Republike Srpske, u načinu da želimo da je zaštitimo od svakog neprincipijenog uticaja, posebno onog koji dolazi od OHR-a i Kristijana Šmita, kao i dijela međunarodne zajednice koja njega podržava, rekao je predsjednik SP Petar Đokić.

  • Šaljemo jasnu poruku građanima, a to je da želimo stabilnost Republike Srpske, normalan i stabilan rad svih njenih institucija i posvetićemo posebnu pažnju da riješimo neka pitanja koja postoje u radu koalicije – dodao je on.

Republika Srpska će u narednom periodu pokazati finansijsku, političku i funkcionalnu stabilnost, rekao je Darko Banjac predsjednik Narodne partije Srpske.

  • Republika Srpska ima pravo da sprovodi lokalne izbore, ali da su još jednom pokušali dati šansu sumanutim razmišljanjima da se krši Dejtonski sporazum i da se pod određenim uslovima u Parlamentarnoj skupštini subjekti dogovore na nivou države zajednice – rekao je on.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button