Politika

Marfi nastavlja da se samoponižava

Načelnik opštine Stanari, Radojica Ćelić, oglasio se povodom objavljene fotografije  na kojoj se on rukuje sa američkim ambasadorom Majklom Marfijem, ističući da se nema poštovanja prema ambasadoru koji osporava imovinu Srpske a njene rukovodioce izlaže progonu.

U izjavi koja je upućena javnosti, Ćelić naglašava da ambasadoru Marfiju nije ispunjena molba da posjeti opštinu Stanari, nakon čega je isti iskoristio projekte USAID-a u dijelu opština na čijem se obilježavanju pojavio. Dodatno, načelnik ističe da je rukovanje s njim van opštine Stanari izraz njegove pristojnosti i poštovanja prema projektima u toj opštini.

Ćelić oštro osuđuje korištenje ovog događaja u sukobima s rukovodstvom Republike, navodeći da je to izvan diplomatskih i civilizacijskih normi.

“Ni ja ni moji saradnici nemamo ni trunku poštovanja za postupke ambasadora SAD koji je osporavao imovinu i nadležnosti Republike Srpske a njene funkcionere predsjednika Republike, Skupštine, Vlade i Srpskog člana predsjedništva i njihove porodice izlagao progonu tražeći i omogućujući sankcije kao najstrašniji vid kršenja ljudskih i građanskih prava.” navodi se u saopštenju

U svojoj izjavi, Ćelić izražava žaljenje ako se njegov gest pristojnosti tumači i koristi van istine te naglašava da je istina ovom prilikom javno predočena.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button