Politika

Narodni front će imati kandidate za gradonačelnike Banjaluke i Gradiške

Glavni odbor Narodnog fronta odlučio je danas da ova partija ponudi svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike za Banjaluku, Gradišku, Šipovo, Bratunac i Rudo.

Predsjednik Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je novinarima u Banjaluci da je na sjednici Glavnog odbora doneseno niz unutarstranačkih odluka u vezi sa pripremama za lokalne izobre koje se tiču formiranja izbornih lista, posmatrača, izbornih štabova i ostalih operativnih pitanja.

“Razgovarano je o kandidaturama za načelnike i gradonačelnike i donesen prijedlog da Narodni front ponudi kandidate za Banjaluku, Gradišku, Šipovo, Bratunac i Rudo, uz mogućnost da u još nekim malim opštinama imamo svog kandidata za načelnika”, rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da će za ovih pet lokalnih zajednica razgovarati o podršci drugih opozicionih stranaka i nastojati da ti pregovori budu završeni što prije kako bi se moglo ući u proces priprema za izbore na vrijeme.

“Kakva god budu izborna pravila mi ćemo na izbore izaći u ovom momentu u 40 lokalnih zajednica”, rekla je Trivićeva.

Govoreći o posljednjim nametanjima Kristijana Šmita, Trivićeva je rekla da je Narodni front protiv nametanja bilo koje vrste, te ocijenila da Izborni zakon BiH ne bi trebalo da bude poluga izborne krađe, prenosi Srna.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button