Region

Na kuli “Beograd” ispisano 106 država koje nisu glasale za rezoluciju o Srebrenici

Na kuli “Beograd” sinoć su ispisana imena svih 106 država koje nisu glasale za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj Skupštini, čime su pokazale da su iskreni prijatelji Srbije.

“Hvala vam prijatelji, ponosna Srbija i Srpska” – piše na kuli Beograd.

Generalna skupština UN u Njujorku usvojila je prošle nedelje rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa “za”. Devetnaest država je bilo protiv, a uzdržano 68.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je na sjednici da usvajanjem ove rezolucije pokušano da se stavi žig na naše čelo, međutim da se u tome nije uspjelo. Za rezoluciju nije glasalo 107 država.

Protiv rezolucije glasale su Rusija, Mađarska, Belorusija, Kina, Komorska ostrva, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, Demokratska Narodna Republika Koreja, Dominikanska republika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Uzdržani su bili: Alžir, Angola, Argentina, Јermenija, Bahami, Bahrein, Barbados, Benin, Butan, Bocvana, Brazil, Burundi, Kambodža, Kamerun, Kongo, Obala Slonovače, Kipar, Dominikanska Republika, Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gabon, Gruzija, Gana, Grčka, Gvatemala, Gvineja, Haiti, Honduras, Indija i Јamajka.

Među uzdržanim su bili još i Kazahstan, Kenija, Kiribati, Laos, Liban, Lesoto, Madagaskar, Maldivi, Meksiko, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Nigerija, Oman, Panama, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Peru, Filipini, Sent Kits, Sent Lucija, Sent Vincent Samoa, Sejšeli, Slovačka, Solomonska ostrva, Јužni Sudan, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Tadžikistan, Tajland, Togo, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Vučić je ukazao da će usvajanje rezolucije otvoriti Pandorinu kutiju i da će se svijet suočiti sa nizom optužbi za genocid i da ona neće donijeti pomirenje u regionu

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button