Svijet

Medvedev: Smrtna kazna za sve umiješane u napad

Neophodno je da se ubiju oni koji su izvršili napad na “Krokus siti hol” u ruskom Krasnogorsku, ali je još važnije da se ubiju svi koji su umiješani, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

“Da li napadači treba da budu ubijeni? Treba, ali je mnogo važnije da se ubiju svi koji su umiješani. Svi. Onaj ko je platio, ko je podržao, ko je pomogao. Ubijte ih sve”, napisao je Medvedev na “Telegramu”.

On je juče izjavio da će Rusija loviti one koji stoje iza smrtonosne pucnjave u koncertnoj dvorani u blizini Moskve, odakle god da su i ko god da su.

“Osvetićemo svakoga, svakog pojedinačnog mrtvog i ranjenog. A oni koji su umiješani, bez obzira na zemlju porijekla i status, sada su naša glavna i legitimna meta”, naglasio je Medvedev.

U napadu na posjetioce koncerta Krasnogorsku u petak uveče, 22. marta, ubijeno je najmanje 137 ljudi, a pretpostavlja se da će taj broj i dalje rasti. Glavni i odgovorni urednik “Raše tudej” i medijske grupe “Rusija sevodnja” Margarita Simonjan izjavila je da je u napadu ubijeno 143 ljudi.

Federalna služba bezbjednosti saopštila je ranije da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista.

Četvorici optuženih je određen dvomjesečni pritvor, a dvojica su do sada priznala krivicu. Svi optuženi su državljani Tadžikistana.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button