COVID-19

Medicinari u Srpskoj traže strože mjere

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica RS Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas, u Banjaluci, sastanak Glavnog koordinacionog tima.

Tokom sastanka analizirane su sve epidemiološke mjere koje su na snazi u Republici Srpskoj. 

Predstavnici medicinske struke istakli su važnost donošenja rigoroznijih mjera, kako bi se zaustavio rast broja zaraženih i zabrinjavajuće povećanje broja hospitalizovanih građana u bolnicama širom Republike Srpske.

Takođe, predstavnici medicinske struke tražili su da se na sutrašnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije razmotri uvođenje strožih mjera koje se trenutno primjenjuju u zemljama u okruženju.

Predstavnici zdravstvenog sektora su istakli da je trenutno stanje u bolnicama zabrinjavajuće u odnosu na početak pandemije, prije godinu dana, naglašavajući da pacijenti imaju teže kliničke slike, i da su to uglavnom mladi ljudi starosti od 30 do 49 godina. 

Takođe, ocijenili su da medicinsko osoblje već godinu dana ulaže nadljudske napore da se pacijentima u bolnicama širom Republike Srpske pruži pomoć i zaštita, a sve s ciljem spasavanja života građana Republike Srpske.

​Sastanku, na kojem je razgovarano o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u RS, prisustvovali su i direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Dejan Kusturić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i šef Tima za praćenje provođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije Nenad Stevandić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Check Also
Close
Back to top button