Svijet

Kralj Čarls Treći bolesniji nego što palata dozvoljava da se zna

Kralj Čarls nije ni dvije godine aktuelni kralj Velike Britanije, a plan njegove sahrane je već spreman.

Plan sahrane monarha nije nikakva novost, po svim pravilima je obaveza da postoji, pa je tako plan sahrane kraljice Elizabete II bio poznat pod imenom Londonski most, dok je plan za kralja Čarlsa Menai most.

Čarlsova pogrebna povorka će izgledati slično kao i kraljice Elizabete, a kako pišu neki britanski mediji, s obzirom na kraljevu dijagnozu, planovi su pravovremeni.

– To je prilično uobičajena stvar među britanskim plemićima, ali u Čarlsovom slučaju ekspeditivnost je neophodna, neki dvorjani vjeruju da je Čarlsov rak gori nego što to žele da bude – kaže kraljevski izvor.

Čarlsovo tijelo biće premješteno u Vestminstersku palatu, a sahrana će se obaviti nakon devet dana.

Ubrzano planiranje nije čudno s obzirom na to da je njegovo stanje gore nego što se misli, te da su mu navodno ostale još dvije godine života.

– Kralj Čarls je mnogo bolesniji nego što palata dozvoljava da se zna i jednostavno nije dorastao poslu da vodi svoju razularenu porodicu, poslovne interese krune i ispunjava svakodnevne obaveze monarhije. Njegov rak ga jede živog. On je veoma slab. Situacija je očajna – navodi se.

Tome svjedoči i činjenica da se kralj sve više oslanja na princezu Anu kada su neke dužnosti u pitanju, a isto tako je zabrinut i da li je Vilijam spreman da preuzme prijestol s obzirom na to da se i princeza od Velsa, Kejt Midlton, takođe bori sa karcinomom, prenosi B92.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button