Politika

Kovačević: Komisija za saradnju, jer NATO integracije više ne postoje

Savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika, Radovan Kovačević, kazao je da je saradnja sa NATO savezom moguća, ali da je za Republiku Srpsku neprihvatljiv bilo kakav put ka članstvu u Alijansi, jer je NSRS usvojila Rezoluciju o proglašenju vojne neutralnosti RS-a.”Od početka smo govorili da ne pristajemo na Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), kao i na Godišnji nacionalni program (ANP). Pristali smo na dokument koji se zove Program reformi, koji konkretno govori isključivo o saradnji i u kojem se jasno navodi da se članstvo u NATO ne prejudicira, što znači da je ta priča u potpunosti ostavljena po strani”, pojasnio je Kovačević u izjavi za rusku Federalnu agenciju Novosti.

Isto tako, dodao je on, odmah je rečeno da se ne pristaje na novo formiranje Komsije za NATO integracije iz razloga što Programom reformi NATO integracije više ne postoje i jedino što je prihvatljivo jeste Komisija za saradnju sa NATO.

“Program reformi, Komisija za saradnju sa NATO savezom je jedino što je za nas prihvatljivo. Nema nikavog puta prema NATO savezu i to je potpuno jasan stav Republike Srpske. Očigledno je da taj stav uvažavaju svi, uključujući i SAD”, rekao je Kovačević.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button