Vijesti

Dodik nakon sastanka sa Erdoganom: Sada znamo da imamo prijatelje

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da današnja posjeta članova Predsjedništva Turskoj i sastanak sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom predstavlja kontinuitet saradnje dvije zemlje, a da će potpisivanje tri sporazuma o bilateralnoj saradnji doprinijeti ubrzavanju te saradnje.

“Velika su očekivanja naše strane u vezi sa podrškom izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo i Sarajevo-Beograd i mislim da svako onaj koji je do danas sumnjao u to treba da bude siguran da će taj projekat živjeti i da će biti realizovan. Treba svi da učinimo napore da se taj projekat realizuje, jednako i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

On je istakao da bi se, bez volje Erdogana, možda u BiH stalo, ne bi se kretali dalje.

“Danas sam uvjeren da je inicijativa i podrška Erdogana ovom projektu odlučujuća”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, BiH i Tuska nemaju otvorenih pitanja osim saradnje u sadašnjosti i budućnosti, koja može da bude primjer drugima.

“Potpisivanjem sporazuma o investicijama i priznavanju vozačkih dozvola svakakko idu u smjeru još bolje saradnje i još boljeg razumijevanja”, dodao je Dodik.

On je zahvalio Erdoganu na velikodušnosti i donaciji 30.000 doza vakcina protiv virusa korona, u situaciji kad je i Turska izložena pandemiji i kada BiH nije uspjela kroz globalne sisteme nabavke da dobije vakcine.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button