Politika

Cvijanović: Prosto da čovjek ne povjeruje kako je Mehmedovića promašila američka crna lista

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je prosto nevjerovatno kako je američka crna lista promašila Šemsudina Mehmedovića, za kojeg je Vašington post prije 28 godina pisao da su sa njim posebno bliski mudžahedini, i otkud mu još uvijek bankovni račun.

  • Da ne bih trošila riječi na Mehmedovićeve gluposti o predsjednicima /Republike Srpske Miloradu/ Dodiku i /Srbije Aleksandru/ Vučiću i “kiparizaciji” BiH jer zaista nisu vrijedne komentara, preporučujem da ukucate na Guglu “Šemsudin Mehmedović i Vošington post” – objavila je Cvijanovićeva na Instagramu.

Cvijanovićeva je istakla da je moguće naći veoma interesantan članak od 8. jula 1996. pod nazivom “Mudžahedini ostaju u Bosni” /Mujaheddin remaining in Bosnia/, te radi ilustracije izdvojila samo dio u kojem se govori da islamski borci u BiH djeluju kao neka vrsta paravojne straže SDA, a da izvori govore da su posebno bliski sa Šemsudinom Mehmedovićem – kojeg označavaju kao “glavnog bosanskog policijskog zvaničnika i uticajnog tvrdolinijaša u stranci Alije Izetbegovića”.

On je to učinio, kako su rekli, uz podršku Izetbegovićeve stranke, koja je, čini se, spremna upotrijebiti snagu, ali i uvjeravanje da se bori na nacionalnim izborima zakazanim za 14. septembar, pisao je tada Vašington post.

List je u tom tekstu naveo i da je Mehmedović pazio i štitio ove ljude u sklopu plana za stvaranje rezervnog sastava za terorisanje potencijalnih političkih protivnika, uznemiravanje Srba i Hrvata i vršenje pritiska na muslimane koji možda ne podržavaju Izetbegovića.

  • On je to učinio, kako su rekli, uz podršku Izetbegovićeve stranke, koja je izgleda spremna da iskoristi snagu, kao i ubjeđivanje da se bori na nacionalnim izborima zakazanim za 14. septembar – navedno je u tekstu američkog lista.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button