Politika

Cvijanović: Otvaranje pregovora BiH sa EU je dodatni podsticaj

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova Republike Slovenije Tanju Fajon.

Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva BiH je izrazila zahvalnost za podršku Slovenije na evropskom putu BiH, kao i na zalaganju za otvaranje pregovora za članstvo u EU.

Ona je istakla da je otvaranje pregovora dodatno orhabrenje i podsticaj za osnaživanje dijaloga i dogovora svih relevantnih institucija u BiH i domaćih političkih aktera sa ciljem nastavka provodjenja reformskih procesa.

Ministarka Fajon je tokom razgovora izrazila zadovoljstvo pomakom koji je BiH napravila otvorivši pregovore sa EU, kazavši da je to pozitivna poruka i podstrijek za zajednički rad na ispunjavanju uslova i prioriteta na reformskom putu BiH.

Kako je kazala to je važan momenat za BiH, ali i za EU.

Fajon je ovom prilikom ponovila podršku Republike Slovenije reformskim i integracijskim procesima u BiH, kao i spremnost za pružanje tehničke pomoći na ovom putu.

Sagovornice su tokom sastanka razgovarale i o daljim koracima u pregovoračkom procesu BiH sa EU, kao i bilateralnim odnosima između BiH i EU, za koje je ocijenjeno da su prijateljski i bez otvorenih pitanja sa mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button