Vijesti

CIK poslao pismo upozorenja

Centralna izborna komisija BiH uputila je dopise opštinskim i gradskim izbornim komisija u Republici Srpskoj u kojima ih upozorava da je CIK BiH isklјučivo nadležan i ovlašten da provodi izbore u BiH.

Dopis CIK BiH komisijama u Republici Srpskoj poslat je nakon poziva Vlade RS organima za provođenje izbora iz Republike Srpske da podnesu ostavke.

U slučaju da se neki članovi opštinskih i gradskih izbornih komisija u Republici Srpskoj premišljaju ili su odlučili da ispune želje SNSD, na čelu s Miloradom Dodikom, i njihovim koalicionim partnerima, Raport saznaje da je CIK BiH preventivno sve njih podsjetio da su dužni postupati nezavisno i nepristrasno i bez ispunjavanja političkih zahtjeva poštovati Ustav i zakone Bosne i Hercegovine, te vjerno i savjesno obavlјati dodijelјene dužnosti.

Ukoliko bi do toga došlo, jasno je da bi zbog kratkih rokova i mnogo posla kojeg je potrebno obaviti do oktobra izbori u Srpskoj bili ugroženi.Izuzev CIK, koji se ranije oglasio i saopštenjem za javnost o pozivu Vlade RS organima za provođenje izbora na ostavke iako ih ta vlada nije ni birala nego CIKBiH, drugih reakcija nije bilo.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button