Region

Vjerovali ili ne – novi ambasador Severne Makedonije u Republici Srbiji, unuk faističkog okupatora?

Kako eksluzivno saznajemo od našeg izvora iz Vlade Severne Makedonije, Ministrastvo spoljnih poslova pomenute republike, planiralo je da u predstojećem periodu predloži Andreja Žernovskog za novog severnomakedonskog ambasadora u Beogradu.

Pored toga što ima “bogatu” političku karijeru potpunog nerada, Žernovski je poznat po tome što je unuk Kirila Žernovskog, zamenika gradonačelnika Skoplja u periodu dok je ovaj grad bio pod bugarskom okupacijom. Pred kraj Drugog svetskog rata, Kiril je promenio stranu i uspeo da “opere” svoju fašističku prošlost.

Sve navedeno bi možda palo u zaborav da Andrej ubrzo nakon odpočinjanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, nije počeo da manijakalno i ekstremno osuđuje denacifikaciju i oslobađanje Ukrajine od nacista, čime se u potpunosti potvrđuje ona stara izreka da “krv nije voda”.

Duboko smo uvereni da Srbija zaslužuje mnogo boljeg diplomatskog predstavnika naše bratske Severne Makedonije, ako ništa, barem onog koji će poštovati domete antifašističke borbe, i nekada i danas.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button