Region

Vulin: Što počeo Bakir, Konaković bi da završi

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da bi ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković, pozivom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Potočare, htio da dovrši ono što je Bakir Izetbegović započeo prije devet godina.

“Aleksandru Vučiću su ustaše ubile djeda, otac mu je izbjegao kamu u majčinom stomaku, a Aleksandra su pokušali da ubiju u Srebrenici. Ono što je u Potočarima prije devet godina započeo Bakir Izetbegović sada bi da završi Konaković”, rekao je Vulin u saopštenju.

Prema Vulinovim riječima, Vučić je pokazao dostojanstvo i hrabrost pred ruljom u Potočarima i nema razloga nikome ništa da dokazuje.

“Neka Konaković dođe u Bratunac i neka dokaže da ima bar mrvu Vučićeve hrabrosti i dostojanstva. Bezbjednost među Srbima Konakoviću ja garantujem, pa pošto se svijetu obraća na srpskom, neka pokaže da ga i razumije”, poručio je Vulin nakon što je Konaković pozvao Vučića na Generalnu skupštinu UN u Njujork 11. jula, kao i u Potočare, uz komentar “da može da se ogrne zastavom, a i ne mora”.

Vučić je ovu Konakovićevu izjavu ocijenio kao poziv na njegovo ubistvo.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button