Region

Vučić: Zapad nema dobre karte u borbi protiv Putina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Evropljani veoma potcjenjuju Vladimira Putina i da nemaju, kako je naveo, dobre karte u rukama u borbi protiv ruskog lidera.

U intervjuu za za švajcarski “Veltvohe” Vučić je, između ostalog, odgovorio i na pitanje o tome gdje su “crvene linije” Putina i gdje ih Zapad prelazi u vezi sa odobrenjem SAD i Njemačke Ukrajini da koristi njihovo naoružanje za napade na rusku teritoriju, kao i navode zapadnih medija da ruski predsjednik blefira kada kaže da će biti posljedica.

– Ako se kladite na činjenicu da neko blefira, to znači da nemate bolje karte, već samo vjerujete da vaš protivnik ima gore karte. I niste sigurni u to, jer ne znate i niste videli njegove ili njihove karte – rekao je Vučić.

Lično bih uvijek bio veoma oprezan i razborit kada bih procenjivao Putinovu volju ili njegove moguće naredne korake, dodao je predsjednik Srbije.

– Ne mogu da budem na njegovom mjestu, ne mogu da gledam kroz njegove oči, ali vjerujem da će ovo samo pogoršati situaciju. To nikome neće pomoći, samo će dodatno pogoršati situaciju – naglasio je Vučić.

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button