Svijet

Volodin: Zemlje EU ratuju protiv Rusije

Zemlje Evropske unije ratuju protiv Rusije, njihova vojna tehnika se koristi za terorističke napade na teritoriji Rusije, pri čemu lideri evropskih zemalja pokušavaju da stvore utisak da nemaju veze s tim, izjavio je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Zemlje Evropske unije ratuju protiv naše zemlje. Njihova vojna tehnika i oružje, koji su se našli u rukama boraca kijevskog režima, koriste se za terorističke napade na teritoriji Rusije, napada na civilno stanovništvo. Lideri evropskih zemalja pritom se pretvaraju da nemaju nikakve veze s tim, kao da tobože Zelenski i njegovi saradnici koriste naoružanje bez njihovog znanja – napisao je Volodin na Telegramu.

On je ukazao na to da, umesto da osude “te krvave zločine”, lideri evropskih zemalja radije razmatraju sankcije protiv Rusije.

  • To nije ništa drugo neko dvostruki standardi. Evropske birokrate su ih koristile i ranije, a koriste ih i sada prema našoj zemlji – dodao je Volodin.

Prema njegovim rečima, od sankcija pre svega stradaju evropske države i građani.

  • Prošle godine zabilježena je inflacija u Evropskoj uniji koja je rekordna otkad taj savez postoji, a sada je evrozona ušla i u zvaničnu recesiju. Već dva kvartala se smanjuje BDP – dodao je Volodin.

On je konstatovao da je danas aktuelno samo pitanje koliko je paketa sankcija protiv Rusije ostalo do propasti Evropske unije.

Slične vijesti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button