Politika

Višković za ekonomsku situaciju u Srpskoj smatra da je dobra u kakvim okolnostima funkcioniše

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je ekonomska situacija u Srpskoj više nego dobra, naročito kada se uzmu u obzir okolnosti u kojima funkcioniše.

Kako je Višković izjavio za televiziju K3, Srpska ima sankcije, javnu i brutalnu zabranu da učestvuje bilo gdje na finansijskom tržištu u regiji i Evropi, Srpskoj se uskraćuje sve, ali uprkos tome sutra ide isplata majske penzije.

On je napomenuo da je isplata penzija uvijek prije roka.

– Ne kasnimo ni sa platama, socijalnim i boračkim davanjima i ostalim stavkama koje se plaćaju iz budžeta. Imamo kašnjenje za grantove, koje nismo sve izmirili kako smo željeli, ali ćemo i to riješiti – rekao je Višković.

On je dodao da još nisu izmirene sve obaveze za investicije u poljoprivredi, ali i da su izdvajanja u tu svrhu značajno povećana.

– Prošle godine naši poljoprivrednici su zahvaljujući pomoći Vlade koja ide putem resornog ministarstva nabavili 876 novih traktora – rekao je Višković.

Govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH, on je ocijenio da je Kristijan Šmit svojim izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH zakomplikovao stvari.

– Od kandidatskog statusa do pregovaračkog, što je trajalo oko šest mjeseci, BiH je napravila značajne iskorake na putu ka EU, ali je nastao haos kada je Šmit nametnuo ove izmjene – rekao je Višković.

On je naveo da je, između ostalog, Republika Srpska donijela svoj Izborni zakon, te izrazio žaljenje što opozicija nije stala u njegovu odbranu.

– Tako da danas imamo dva izborna zakona, s tim što naš još uvijek nije stupio na snagu, a to se može očekivati početkom avgusta – rekao je Višković.

 

Related Articles

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button